Over ons

Marlies Hendrickx

Over Woordevol

Aangenaam, ik ben Marlies. Sportief, creatief en woordevol ideeën.

Al van kleins af aan is taal écht mijn ding. Daarom besloot ik me aan de KU Leuven in onze drie landstalen - Frans, Duits en Nederlands - te verdiepen. De kers op mijn bachelortaart was een Eramusverblijf in Frankrijk. Een Master in het Vertalen wakkerde de liefde voor taal daarna nóg verder aan. Vervolgens dompelde ik me tijdens een postgraduaat onder in de wereld van de vertaaltechnologie. Een lerarendiploma zorgde tenslotte voor een manier om mijn passie en kennis met anderen te delen.

Mijn eerste werkervaringen deed ik op als manusje-van-alles bij een vertaalbureau. Later verhuisde ik naar de sport- en textielwereld als copywriter en vertaalspecialist. Daar kruip ik elke dag met veel plezier in mijn pen. ‘s Avonds en in het weekend ontpop ik me tot freelance copywriter. De tijd die overblijft, gebruik ik graag om stoom af te blazen op de koersfiets en het tennisveld.

Als taalprofessional ben ik niet vies van woordspelletjes en creativiteit, maar het hoogste goed blijft toch correcte taal. Gebeten door de schrijfmicrobe laat ik mijn ‘magie’ ook graag over jouw teksten gaan.

Afspreken voor een babbeltje?